Veelgestelde vragen

  • Home
  • Veelgestelde vragen

Waterontharders

Nee, het is heel eenvoudig zelf te monteren. Plaats de twee delen van de ontharder boven en onder de leiding en draai de meegeleverde inbusbouten vast met een meegeleverde inbussleutel. Wij bieden een montage service aan, neem contact met ons op voor meer informatie.
Nee, een stroomaansluiting is niet nodig. De sterke magneet blijft ten minste 10 jaar zijn kracht behouden.
De waterontharder is een kwalitatief erg hoog product en blijft ten minste 10 jaar zijn volle magnetische kracht behouden.
Dit is na plaatsing niet nodig. De waterontharder is volledig onderhoudsvrij.
De waterontharder is heel eenvoudig te plaatsen door middel van de RVS bijgeleverde inbusbouten. Plaats de twee delen van de waterontharder om de leiding en draai de bouten vast. Inbussleutel wordt meegeleverd.
Na ongeveer 6 weken is het resultaat duidelijk merkbaar. Dit gaat geleidelijk omdat de bestaande kalk in de leidingen eerst nog moet oplossen.
Er is ongeveer 8 cm om de leiding nodig om de waterontharder GX 4000 te plaatsen. Voor de GS 4000 is maar 4 cm nodig.
Ja, de waterontharder kan prima zijn werk doen onder vochtige omstandigheden bijvoorbeeld in een vochtige kruipruimte.
De GS 4000 kan tot een diameter van 38mm gebruikt worden. De GX 4000 kan tot een diameter van 60mm gebruikt worden.
De waterontharder zo net zo eenvoudig als het monteren weer losgeschroefd worden en weer gemonteerd worden op een nieuwe leiding.
Door middel van een krachtig magnetisch veld zorgt onze magnetische waterontharder ervoor dat Magnesium en Calcium die in water zitten niet meer kunnen binden en kristalliseren en dus geen kalk meer vormen. De essentiële mineralen worden dus niet uit het water gehaald. Hierdoor kunt u genieten van zachter water dat geen kalkaanslag veroorzaakt op kranen, douchekoppen en andere watergerelateerde producten zoals waterkokers.
De scheikundige samenstelling van het water blijft exact hetzelfde. Alle essentiële mineralen die gezond zijn blijven in het water zitten omdat het niet gefilterd wordt. Door de magnetische kracht kunnen Magnesium en Calcium niet binden en kristalliseren waardoor kalk niet kan ontstaan.
De beste plek om een waterontharder te plaatsen is waar de waterleiding binnen komt. Bijvoorbeeld bij de watermeter. Bij een pand met meerdere etages is het raadzaam om op elke etage een ontharder te plaatsen. Ons SFT WTR GX 4000 model is sterk genoeg om tot 30 personen van zacht water te kunnen genieten.
Wij hebben verschillende waterontharders, neem contact met ons op voor een offerte op maat. Het is altijd een eenmalige aanschaf en er zijn geen terugkerende kosten.
Uiteraard zit er een fabrieksgarantie op de waterontharder. Deze is 10 jaar.